Praktijk Aleida 0
0
00
Hooggevoelig

Hooggevoelig? Hooggevoeligheid (HSP) geen belemmering maar een verrijking. U bent van harte welkom bij Praktijk Aleida te Leeuwarden.

Hooggevoelig. De holistische levensvisie gaat er vanuit dat de mens een eenheid is van lichaam, geest en ziel. Je kunt je lichaam zien als een perfecte barometer die precies aangeeft wat er in jouw leven uit balans is: Neem je teveel op je schouders? Wat is er niet te verteren? Mis je een steun in je rug? Daarbij kost het inhouden van emoties heel veel energie.

Hooggevoelig. Bent u moe,hsp, prikkelbaar of veel hoofdpijn, dan kan onderstaand voor u van belang zijn en bent u van harte welkom bij Praktijk Aleida te Leeuwarden. 

De nieuwe tijd

We bevinden ons op dit moment als mens en wereld in een groot veranderingsproces. Alles om ons heen lijkt op losse schroeven te staan: veel van onze zekerheden blijken toch niet zo zeker te zijn. Er komt van alles boven tafel, aan het licht, schandalen, fraudes, et cetera. Het lijkt bedreigend en chaotisch. Toch heeft dit zijn reden. De komende jaren staat er veel te gebeuren in onze wereld, veel veranderingen. De wereld en dus ook wij als mensen gaan van het derde chakra naar het vierde chakra: van macht, (machts-)strijd en de ander jouw wil op leggen, naar de kracht van onvoorwaardelijke liefde waarin ruimte en acceptatie is voor de eigenheid van ieder mens en verbinding wordt ervaren tussen alle mensen. HSp mensen herkennen veel onrust.

We gaan als geheel in de versnelling, naar een hoger energie- en bewustzijnsniveau, een hogere vibratie en dat brengt veel beweging met zich mee. Alles wat niet bij de nieuwe tijd past, wat niet geënt is op liefde, komt naar boven, komt aan het licht. Een periode van zuivering en ook van onzekerheid.

De grote vraag die wij ons kunnen stellen is: ga ik mee in de angst of ga ik de weg naar liefde bewandelen? Het gaat er nu om in verbinding te blijven met je hart en niet mee te gaan in de chaos. Voor HSP mensen erg belangrijk.

Wat betekent dat: vanuit je hart in je kracht staan?

Vanuit je hart in je kracht staan betekent


                        in staat zijn te kunnen vergeven

                        je veilig voelen onder alle omstandigheden

                        weten en voelen dat we allemaal een deel zijn van een groter geheel

Hoe doe je dat?

Een voorwaarde om vanuit je hart in je kracht te blijven staan is je bewust te worden van jouw eigen negativiteit en jouw gedachten. Wat je gelooft, denkt of zegt trek je (onbewust) aan. Wil je vrij vanuit je hart kunnen leven, is het belangrijk dat wat je denkt, zegt en doet ook vanuit je hart komt, zuiver is. Daarom is het belangrijk om helderheid te krijgen over je eigen, vaak onbewuste negatieve overtuigingen. 

Nieuwetijdskind

In mijn praktijk begeleid ik kinderen in voornamelijk hun hooggevoeligheid. Ik probeer ze te leren om bij hun eigen energie te blijven. Nieuwetijdskinderen of HSP kinderen zijn hooggevoelige kinderen , die het in de maatschappij niet gemakkelijk hebben. Het zijn kinderen die in hun eigen wereld leven maar ze zijn intuïtief sterk ontwikkeld. Ze hebben een zeer hoog gevoel voor rechtvaardigheid.

Meestal is het zo dat wij volwassenen niet weten hoe wij met deze kinderen om moeten gaan. Deze kinderen verdienen het om een goede plek in de maatschappij te krijgen en niet weggestopt te worden.

Hoe herken je een nieuwetijdskind;


- veel huilen als baby 

- dromerig en afwezig zijn 

- niet kunnen concentreren 

- geen vlees willen eten 

- bedplassen 

- angstig zijn 

- veel dromen 

- allergie voor bepaalde voedingstoffen 

- vaak huidproblemen

Voetreflex- Therapie kan een verhelderende ervaring zijn voor de hooggevoelige mens. Juist om lichaam en geest weer in balans te krijgen wordt de behandeling als zeer prettig ervaren. Praktijk Aleida    geneesuwlichaam@gmail.com