Praktijk Aleida 0
0
00
Gewrichtspijn

Gewrichtspijn komt veel voor. Het is belangrijk om te beseffen dat afvalstoffen een rol kunnen spelen bij gewrichtspijn.  

Omdat je lichaam zelf niet meer in staat is de overvloed aan giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen is het dus essentieel dat je jouw lichaam bij het eigen natuurlijke reinigingsproces ondersteunt. Een goede manier om dat te doen is door te detoxen, want bij een goede detox worden alle giftige stoffen die in je cellen zitten opgeslagen op een veilige manier uit je lichaam verwijderd. Wil je echter optimaal van de voordelen van een detox profiteren dan dien je je lichaam daar goed op voor te bereiden. Iemand die zomaar en zonder voorbereidingen gaat detoxen zal merken dat het weinig effect heeft, maar dat is eigenlijk nog het minste risico. Wat gevaarlijker is, is dat de vrijgekomen giftige stoffen in je bloedbaan terecht komen en zo je organen en weefsels alsnog kunnen beschadigen, waardoor je jezelf nog minder energiek of zelfs ziek kan gaan voelen. Ook loop je op die manier het risico permanente schade aan te richten in je lichaam.

Een goed Detox programma bestaat uit een uitgebreide voorbereiding die enkele weken in beslag kan nemen. De detox, die direct na de voorbereiding van start gaat kan 1 of 2 weken duren. Tijdens de voorbereiding op de detox staat het eten van niet-toxische voeding centraal en worden eventuele tekorten aan vitamines en mineralen aangevuld. De voorbereiding neemt zo’n belangrijke plaats in omdat giftige stoffen je lichaam alleen veilig kunnen verlaten als je lichaam voldoende in staat is de vrijgekomen giftige stoffen af te breken en af te voeren. Om deze stoffen goed te kunnen afbreken heeft je lichaam voldoende en een breed spectrum aan spijsverteringsenzymen nodig en dien je genoeg vitamines, mineralen en antioxidanten in je lichaam te hebben om jezelf te beschermen tegen de vrije radicalen die in je lichaam rond gaan zwerven als de giftige stoffen vrijkomen. Vervolgens dien je er ook nog voor te zorgen dat al die giftige stoffen je lichaam snel verlaten, zodat ze onderweg naar buiten geen kans krijgen om schade aan te richten. Een zeer regelmatige stoelgang is daarom erg belangrijk, en ook dien je voldoende water te drinken omdat veel giftige stoffen via je urine en zweet het lichaam verlaten.

Er zijn maar liefst 10 specifieke vitamines en 3 specifieke mineralen die je altijd voldoende in je lichaam moet hebben om veilig te kunnen detoxen, omdat ze de stofwisseling efficiënter maken, je cellen beschermen en energie leveren, wat je allemaal nodig hebt tijdens het ontgiften. Een goed voorbeeld van een belangrijke vitamine die je voldoende in je lijf moet hebben als je gaat detoxen is vitamine C, een antioxidant dat ons lichaam tegen vrije radicalen beschermt. Een tekort aan vitamine C leidt tot onder andere vermoeidheid, stemmingswisselingen, gewichtsverlies, spier- en gewrichtspijn, vaak blauwe plekken, tandvleesontstekingen, droge huid, droog haar, infecties en een verzwakt immuunsysteem. Gelukkig zijn er heel veel voedingsmiddelen en superfoods die zeer rijk zijn aan vitamine C, zoals camu camu bessen, chilipepers, guave, zwarte bessen, rode paprika’s, peterselie, kiwi’s en broccoli. Allemaal heerlijke groente en fruitsoorten die een sap, smoothie, salade of tussendoortje ontzettend lekker maken! Een voorbeeld van een specifiek mineraal dat je altijd voldoende in je lichaam dient te hebben is magnesium, dat onder andere de enzymen in het lichaam activeert. Als je vaak last hebt van futloosheid, vermoeidheid, PMS, slapeloosheid, spierkrampen, hoofdpijn, angsten of nervositeit of als je snel geïrriteerd raakt dan kan het heel goed zijn dat je een tekort aan magnesium hebt. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn bijvoorbeeld rauwe cacao, peulvruchten, zaden, boekweit, groene bladgroenten, zeewier, selderij en koriander. Van magnesiumrijke voeding kun je op eenvoudige en snelle wijze heerlijke smoothies maken, om zo je magnesiumtekort in korte tijd op een smakelijke manier aan te vullen. Ook de andere mineralen die essentieel zijn voor een goede voorbereiding op een detox kun je aanvullen met een gezond voedingspatroon en superfoods, je hoeft dus helemaal geen dure supplementen te kopen die naar niks smaken om je mineralengehalte weer op peil te brengen.Praktijk Aleida    geneesuwlichaam@gmail.com